Wat doen wij

Natuurleien
met oog voor detail

Het leidekken is een ambacht waarmee wij als familiebedrijf al 66 jaar de mooiste daken en gevels realiseren. Dit natuurproduct wordt gezien als een van de meest duurzame materialen voor je dak of gevel. De minimale levensduur is 80 jaar. Naast kwaliteit, zetten we dan ook onze passie en vakmanschap in voor een optimaal resultaat waarbij details van groot belang zijn.

Leipannen
met exclusief karakter

Leipannen worden veelvuldig toegepast in de meest uiteenlopende stijlen, van modern tot klassiek. Het zijn gebakken rechthoekige dakpannen zonder zijsluiting. Deze keramische lei geeft een bijzonder luxe uitstraling aan je woning. Ook hierbij zijn zoals bij natuurleien de details erg belangrijk, waarbij onze jarenlange ervaring zeker van pas komt.

Dakpannen
de kroon van je dak

Dakpannen zijn nog steeds één van de meest populaire soorten dakbedekking en bieden de nodige bescherming aan je woning. Wij bieden een ruime keuze aan dakpannen voor zowel een moderne als klassieke uitstraling. Tijdens een persoonlijk gesprek luisteren wij naar je wensen en adviseren wij graag een bepaald type pan dat perfect bij je woning past.

Dakrenovatie
met advies op maat

Bij een dakrenovatie zullen wij altijd aanraden om op lange termijn te denken; een dakrenovatie is namelijk heel wat complexer dan een nieuwbouwproject. Een totaalrenovatie van je dak is een duurzame investering voor je woning waarvoor wij dan ook advies op maat geven. Daarbij houden we rekening met de constructie, de isolatie, oversteekbekleding en dat met bijhorende dakbedekking. Zo krijgt het totaalplaatje naast een duurzame ook een esthetische meerwaarde!

Gevelbekleding
naar jouw keuze

Bij Claes Dakwerken heb je de keuze tussen verschillende gevelbekledingen voor je gebouw of woning. De esthetische mogelijkheden van natuurleien, dakpannen etc. voor je gevelarchitectuur zijn eindeloos! Neem gerust contact met ons op om ze te ontdekken.

Zink- en koperwerken
met lange levensduur

Zink is ideaal om het sneeuw -en regenwater op je dak via de goten en afvoerbuizen af te voeren. Je kan zink in verschillende kleuren verkrijgen en we kunnen het zelfs gebruiken voor het bekleden van daken en gevels, deklijsten … en voor vele andere toepassingen op maat. Ook koper is net als zink een natuurproduct dat voor een groot deel dezelfde toepassing heeft. Koper is nog iets sterker, heeft een zeer lange levensduur en mooie uitstraling.

Jouw dakconstructie
tot in de puntjes afgewerkt

Voor alle hellende daken, ben je bij ons ook aan het juiste adres voor jouw dakconstructie zowel voor nieuwbouw als renovatie. Wij maken ter plaatse de volledige constructie aan de hand van gepaste materialen met spanten, sarking of traditionele opbouw. Daarna helpen we je graag persoonlijk met de juiste keuze voor je dakbedekking.